Ρούχα (από δεύτερο χέρι) 70% πιο φθηνά

15:27

Το ξένο ρούχο είναι πιο… γλυκό, όταν το αγοράζεις φτηνότερα! Την ώρα που η αγοραστική κίνηση στα περισσότερα καταστήματα γνωρίζει στασιμότητα, ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων, «χρυσές» ευκαιρίες από δεύτερο χέρι επανέρχονται δριμύτερες στην αγορά συνθέτοντας την εναλλακτική «μόδα της οικονομικής κρίσης». Χρησιμοποιημένες τουαλέτες, παλτό Moschino και Christian Dior σε τιμή 70% κάτω του κόστους, vintage φουστάνια και νυφικά από ταφτά με ουρά που ξεκινούν από 200 ευρώ (!) προκαλούν τους Ελληνες να ξεπεράσουν τα ταμπού απέναντι στο μεταχειρισμένο και να προσθέσουν στην γκαρνταρόμπα τους κομμάτια που ανήκαν κάποτε σε Αμερικανούς υπηκόους.

Ψάχνοντας προσεκτικά στους πάγκους και τις κρεμάστρες της Αμερικάνικης Αγοράς, που έχει μακρόχρονη πείρα στα μεταχειρισμένα είδη ένδυσης, βρίσκει κανείς μπλούζες από 5 έως 15 ευρώ, χοντρά δερμάτινα μπουφάν από 50 ευρώ και νυχτερινές τουαλέτες με 30 ευρώ! Οσο για τα νυφικά, που απευθύνονται στις νύφες που θέλουν «κάτι παλιό και χρησιμοποιημένο», αυτά ξεκινούν από 200 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 700 ευρώ!

«Εχουμε παπούτσια από 15 μέχρι 40 ευρώ, τουαλέτες από 30 ευρώ, ενώ τα πιο “βαριά” και κεντημένα ρούχα, έως 300 ευρώ. Επίσης όλα τα θέατρα από εδώ ψωνίζουν κοστούμια για τις παραστάσεις τους» λέει στην «Espresso» η Λέτα Λίτσιου, υπάλληλος στην Αμερικάνικη Αγορά. Αμέσως βγάζει από την κρεμάστρα μια μακριά, ροζ τουαλέτα με Σβαρόφσκι και φραμπαλάδες στο ντεκολτέ και την προβάρει με άνεση. «Αυτή την εποχή ο κόσμος ψάχνει τα καλά κομμάτια που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας. Ζητάει τη φτηνή πολυτέλεια!» προσθέτει δείχνοντας ένα μακρύ φουστάνι από δαντέλα, που παραπέμπει στη ρομαντική εποχή του 1800 και κοστίζει μόνο 100 ευρώ.

Παραδίπλα, πνιγμένες μέσα σε στοίβες από ρούχα, πελάτισσες της μέσης ηλικίας που αρνούνται να ποοζάρουν στο φακό αναζητούν τη
δική τους ευκαιρία! «Υπάρχει οικονομική στενότητα, αλλά δεν μπορώ να απαρνηθώ την ποιότητα σε κάποια είδη» λέει μια κυρία που «φλερτάρει» με τις σουέτ ζακέτες. «Είναι το πιο ελιτίστικο κατάστημα μεταχειρισμένων ρούχων. Βρίσκεις εξαιρετικά κομμάτια για όλα τα βαλάντια» λέει με ενθουσιασμό άλλη φανατική «θαμώνας» που λανσάρει τα ρούχα από δεύτερο χέρι στα σαλόνια των βορείων προαστίων...

πηγη:espresso

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...

0 comments